18 C
София
четвъртък, юни 13, 2024
ОЩЕ

  ПРОЧЕТИ

  Как да изчистите чакрите си и да получите здраве?
  В Индия се смята, че чакрите, ако са блокирани, са причина за различните заболявания и разстройства. Пречистването им ви позволява да възстановите нарушения поток от енергия, така че здравето ви отново да се подобри.

  Чакрите са вид канали, по които се насочва енергията, преминаваща през нашето тяло. Именно тя носи живота и здравето. Когато един или повече канали са блокирани, човешкото тяло започва да отслабва.
  Как да изчистите чакрите си? Ще ви разкажем за това в тази статия.

  Какво трябва да знаете за чакрите?
  Разбира се, разговорът по тази тема може да отнеме много, много часове. Като начало би било полезно да се запознаете с основните понятия. Самата дума „чакра“ идва от санскрит и означава „колело на енергията“ или „колело на светлината“. Тези центрове са свързани помежду си от енергийните потоци. Благодарение на чакрите човек влиза в контакт с външния свят и взаимодейства с Космоса.

  Опорна чакра
  Тази тъмночервена чакра се намира в перинеума, между ануса и гениталиите. Тя може да бъде блокирана от страх. Когато това се случи, човек може да развие заболявания като ишиас, рак на яйчниците, матката или ректума, запек, разширени вени, хемороиди, както и нарушения на простатната жлеза, различни нарушения на имунната система.

  Когато тази чакра е блокирана, човек става емоционално нестабилен, изпитва разочарование и депресия, страда от ниска самооценка.

  Сексуална чакра
  Тя е посочена с оранжево. При жените тази чакра се намира в таза и задните части, където са разположени органите на женската репродуктивна система, пикочният мехур и червата.

  Когато тази чакра е блокирана, човек може да изпитва болка в долната част на гърба и таза. Могат да се появят заболявания като ишиас, хронична умора, импотентност, диабет, рак, синдром на раздразненото черво. При заключването на оранжевата чакра могат да се появят инфекции на бъбреците и пикочния мехур.

  Що се отнася до емоционалната сфера, то човек страда от тревожност, страх, ревност, притеснения, недоверие към другите, появява се безпокойство.

  Чакра на слънчевия сплит

  Жълтата чакра се намира в областта на гръдния кош и е отговорна за работата на черния дроб, панкреаса, пикочния мехур, далака, бъбреците, стомаха, тънките черва. Когато потокът на енергия в тази чакра е блокиран, човек има проблеми с дихателната система и имунитета. Съществува риск от развитие на заболявания като булимия, анорексия, диабет, повишена киселинност на стомаха, язва на стомаха. Човек може да страда от камъни в жлъчката, хепатит, цироза, артрит.

  Morkadis

  Какви емоции се появяват при блокиране на жълтата чакра? Блокирането ѝ може да се прояви като стрес, раздразнителност, разочарование, съмнения, чувство за вина. Такива хора често стават жертви в общуването си с другите, те постоянно се нуждаят от подкрепа и одобрение.

  Чакра на сърцето

  Чакрата на сърцето е зелена. Болката и тъгата могат да я блокират. Тази чакра е отговорна за здравето на белите дробове, гръбначния стълб, гръдния кош, хранопровода и нервната система. Когато зелената чакра е затворена, се появяват заболявания на сърдечно-съдовата система, дихателните органи, рак на гърдата, ангина, пневмония, хипертония, както и болка в гръбначния стълб.

  Блокирането на тази чакра води до пасивност, депресия, нестабилност и тъга.

  Чакра на гърлото

  Синята чакра е отговорна за гърлото, трахеята, устната кухина, венците, зъбите, щитовидната жлеза, гръбначния стълб и раменете. Когато енергията спре да преминава през тази чакра, човек започва да страда от болки в гърлото, кървене от венците, дисфункция на гласните струни, различни видове алергии, грип и хронични инфекции.

  Що се отнася до емоциите, алчността, депресията, страховете, фобиите, нерешителността, пасивността са проблемите със синята чакра.

  Чакра на третото око или на челото

  Тъмно лилавата чакра е отговорна за здравето на носа, очите, ушите, епифизата, хипофизата, нервната система и мозъка.

  Какво се случва, когато тази чакра е блокирана? В този случай се появяват главоболие, мозъчни тумори, слепота, глухота, инсулти, конвулсии, появяват се проблеми с гръбначния стълб. Човек започва да има страхове, фобии, кошмари, шизофрения, паника, депресия.

  Горна чакра

  Лилавата чакра е разположена върху горната повърхност на човешката глава. Блокирането ѝ се проявява с хронична умора, повишена чувствителност към светлина и звуци, кожни заболявания, както и нарушени функции на скелета и мускулите.

  Как смущаването на енергийния поток в горната чакра влияе върху емоциите на човека? Що се отнася до чувствата и емоциите, има загуба на житейски цели, загуба на духовност, тревожност, депресия, недоволство, изолация.

  Как да разберете, че чакрите ви са блокирани?

  За да разберете дали чакрите са блокирани и дали енергийните потоци са нарушени, трябва да направите малък преглед. Опитайте се да отговорите честно на въпросите относно всяка чакра. Ако повечето от отговорите ви са отрицателни, тогава най-вероятно съответната чакра трябва да бъде изчистена. След това ще ви кажем как да изчистите чакрите.

  Първа чакра (опора)

  Чувствате ли се здрави и пълни със сили? Искате ли да живеете? Обичате ли тялото си и смятате ли го за най-добрия дар на живота? Пълни ли сте с енергия и активност? Смятате ли се за смел и храбър човек?

  Втора чакра (сексуалност)

  Имате ли здравословен секс? Доволни ли сте от сексуалния си живот? Способни ли сте да намирате удовлетвореност в секса? Можете ли и двамата да давате и да се забавлявате?

  Трета чакра (слънчев сплит)

  Знаете ясно какво искате и вярвате в себе си? Знаете ли как да вземате решения? Наясно ли сте с емоциите си? Можете ли да контролирате чувствата си? Емоциите ви са балансирани?

  Четвърта чакра (сърце)

  Имате ли добри отношения с другите? Обичате ли се? Обичате ли любимите си хора? Можете ли да съчувствате на хората около вас? Можете ли да приемете другите такива, каквито са? Добри ли сте в общуването с други хора? Чувствате ли се отговорни за другите?

  Пета чакра (гърло)

  Лесно ли изразявате чувствата и мислите си? Щастливи ли сте? Чувствате ли се отговорни за живота си? Знаете ли как да намерите решение на възникващите проблеми? Чувствате ли се достойни да получите възвращаемост на всичките ви усилия? Можете ли правилно да оцените възникващите рискове? Харесвате ли животът да ви предизвиква?

  Шеста чакра (трето око)

  Имате ли силен интелект? Можете ли да намерите решение на проблемите си? Имате ли креативни идеи? Правите ли всичко възможно, за да сбъднете мечтите си? Можете ли да визуализирате целите си?

  Седма чакра (горна)

  Осъзнавате ли важността и оригиналността си? Усещате ли връзката си с Космоса? Мислите ли, че животът ви има смисъл?

  Как да изчистите чакрите си?

  По време на медитацията е необходимо да повтаряте мантрите (думи или срички, които се повтарят няколко пъти подред, най-известната от мантрите е „OM“). Всяка чакра има своя специална мантра.

  За първата чакра: „Аз съм това, което съм. Сигурен съм, че ме обичат.” Мантра: ЛАМ.

  За втората чакра: „И днес обичам и уважавам себе си, както всеки друг ден от живота си.“ Мантра: МАМ.

  За третата чакра: „Аз съм автор на моята реалност и това ми харесва“. Мантра: РАМ.

  За четвъртата чакра: „В мен е любовта и безусловното разпознаване на околната среда“. Мантра: ИАМ.

  За петата чакра: „Аз съм създателят на живота си. Изборът на решения зависи от мен. ” Мантра: ХАМ.

  За шестата чакра: „Да видя истината няма да ми навреди“. Мантра: OM или АУМ.

  За седмата чакра: „Усещам настоящето. Аз съм в него.” За нея няма специална мантра, медитацията трябва да се провежда в тишина.

  инфо: bukvarche.com

  Вижте още:

  Шестото чувство се крие в косата

  Кундалини: Спящата божествена енергия вътре в нас

  Как аурата ви въздейства върху останалите хора

  Звуковата честота, която трансформира ДНК

  Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

  Благодарим Ви! 

  Последвайте ни във Facebook


  Филми онлайн без реклами

  ПОСЛЕДНО

  НЕ ПРОПУСКАЙ