17.3 C
София
неделя, май 19, 2024
ОЩЕ

  ПРОЧЕТИ

  Латинка Петрова запали голям пожар с признание за изневяра и за враждата със Стоянка Мутафова ВИДЕО

  Все още не съм завършила автопортрета си. Знам, че съм родена за тази професия. Прякорът ми – Лоти, дойде от Невена Коканова. Тя ми казваше Лотхен, а в театъра започнаха да ме наричат Лоти. Ще напусна сцената, когато нямам послание за останалите. Това разказа пред Мон Дьо в Нова телевизия актрисата Латинка Петрова.
  Тя разкри и как е участвала в политиката – с думите: „Аз щях и да съм в парламента. Аз бях председател на културата в „Младост“. Първото нещо, което ми показаха, видях 7 щайги с череши пред кабинета на току-що избрания кмет.

  Латинка Петрова едва оживя след тежък К-19
  Казвам: „Плод-зеленчук ли отваряме?“, „Не, благодарни хора от Кюстендилско“. Как да просперираш в такова нещо? Освен това ми беше предложено да бъда в УС на „Кремиковци“, артистка. Добре, в „Кремиковци“ аз какво ще правя?“.
  „Когато отида на черква, поменикът е много дълъг. На Парцалев пръв му споменавам името. Имах чувството, че съм го родила, толкова ми е познат. Част от мен беше той. И плачещ съм го виждала, и тежко болен, и много разхилен, цялата му палитра я познавам много добре. И винаги съм го усещала в ръчичките си толкова крехък, раним, толкова деликатен“, сподели актрисата на Сатиричния театър.

  Латинка Петрова жертва на измамници
  Латинка Петрова разкри и цялата истина за прословутия си спор със Стоянка Мутафова: „Глупости! Със Стоянка сме пътували много, в Америка бяхме заедно. Стояна имаше невероятно чувство за хумор. В Балчик театърът имаше вила, тя влизаше вечер да плува и казва: „Ето такива медузи, и бутам, и плувам, и бутам“. Тя обичаше земетресенията, тя обичаше бурите.

  Това, което между нас се случи, бяха двата пръста, когато потеглихме вече с митингите. Те бяха членове на партията, ние бяхме безпартийни. Тя ми каза в кафето на театъра: „И сега какво, ще станеш Мелина Меркюри? Ха-ха-ха!“. Мен тия неща ме болят“. След като толкова години си се смял, спал с този човек, пътувал – боли ме“.
  Тя потвърди, че демокрацията и политическите пристрастия са в основата на разрива. „И понеже сме остри и двете, така си и отиде, без да се простя с нея. Вечна ѝ памет! Тя беше готин човек. В един момент исках да ѝ простя. Не съм порасла явно“, допълни тя. 

  Латинка Петрова: Ванга нарече актьорската професия дяволска!

  Актрисата сподели как дълги години в Сатиричния театър са ѝ давали съвсем дребни роли. Заела мястото на Невена Коканова, когато тя заминала в Щатите за операция, в главна роля но бързо ѝ казали: „Я малко встрани“.

  Тя разказа и за най-тежкия момент по време на близо 50-годишниоя си брак: „Бях виновна. Може би на мен трябваше да се прости. Изневяра. Така се случи. Нямам обяснение. То като че ли беше от някаква вътрешна злоба или егоизъм. Не умеех да играя добре. Може би трябваше да лъжа. Не трябваше, защо ми беше нужно? Няма прошка за такова нещо. Той знаеше всичко, аз му разказах всичко“.

  Латинка Петрова посочи, че няколко пъти се е срещала и с Ванга./show.24-chasa.eu

  Блиц
  Филми онлайн без реклами

  ПОСЛЕДНО

  НЕ ПРОПУСКАЙ