10.5 C
София
четвъртък, май 16, 2024
ОЩЕ

  ПРОЧЕТИ

  Арестуваха Дебора мъртвопияна зад волана: Ето какво наказание ще последва!

  Както вече ви информирахме, фолкпевицата Дебора е катастрофирала с личния си автомобил на столичния булевард „Черни връх“, а впоследствие, след направена проверка с дрегер, е установено, че е шофирала със солидно количество алкохол в кръвта – фрапиращите 2,9 промила!
  Изпълнителката е забила автомобила си в спряна кола, след което се е държала изключително агресивно, разказват очевидци на случката в столицата.

  Дебора съди бившия си заради шокиращи разкрития СНИМКИ
  Дебора веднага е била арестувана, което е напълно логично следствие. А наказанието, което я грози оттук нататък, няма никак да й допадне, щом изтрезнее и осъзнае какво се е случило. Тестът й за наркотици е отрицателен!
  В момента наказателна отговорност се носи при наличие на алкохол в кръвта от над 1,2 промила – лишаване от свобода от една до три години, и глоба от 200 до 1000 лева. В случая – Дебора е хваната с 2,9 промила, което значително утежнява положението й.
  В практически всички случаи се стига до условно наказание, ако няма друго извършено престъпление с присъда преди това. Към момента не е известно дали Дебора е имала и предишни нарушения на пътя, включително и да е била хващана да шофира в нетрезво състояние.

  Неотдавна главният секретар на МВР заяви, че според него допустимият праг за употреба на алкохол е 0,2 промила. Тоест, от 0,2 до 0,5 промила да се носи административнонаказателна отговорност. За сравнение – в повечето щати на САЩ не се носи никаква отговорност до 0,8 промила. Но за водачите на товарни автомобили, автобуси и таксита е 0,4 промила. За младежи под 21 г. пък, алкохолът е забранен!

  Затвор се постановява съобразно конкретна преценка при управление след употреба на алкохол или при повторно нарушение. В Австрия границата е 0,5 промила, но за ненавършили 20 г. и за шофьори на товарни автомобили, автобуси и таксита е 0,1 промила./show.24-chasa.eu
   

   

   

  Блиц
  Филми онлайн без реклами

  ПОСЛЕДНО

  НЕ ПРОПУСКАЙ