17.3 C
София
неделя, май 19, 2024
ОЩЕ

  ПРОЧЕТИ

  Задължително направете това със стайни растения през пролетта

  Мнозина от нас имат най-различни растения у дома. Какви точно са те е въпрос на личен избор или пък… в зависимост от това, което сме получили като подарък.
  Цветарка: Ето как да спасите стайните растения през зимата!

  Все пак преди време от show.24-chasa.eu споделихме кои са седемте растения, които задължително трябва да имате в дома си
  С настъпването на пролетта стайните растения обаче се нуждаят от специални грижи.

  Именно заради това от show.24-chasa.eu решихме да разкрием какво трябва да направите със стайните растения съвсем скоро, за да може да те продължат да цъфтят и да ви радват.
  През пролетта стайните растения активират храненето и растежа. За да им помогнете да се подготвят за цъфтежа, първо трябва да премахнете падналите листа, да премахнете умиращите и да отрежете изсъхналите краища на други.

  През март/април се препоръчва т. нар. „трансплантация“. Тоест – новата саксия ще даде повече място за растеж и растенията ще могат да получат повече хранителни вещества.
  Също така е важно да се направи „горна превръзка“ въз основа на характеристиките на цветята. Така например орхидеите и сукулентите се нуждаят от специално хранене. show.24-chasa.eu

  Харесайте show.24-chasa.eu и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

  Блиц  Филми онлайн без реклами

  ПОСЛЕДНО

  НЕ ПРОПУСКАЙ