19 C
София
петък, юни 14, 2024
ОЩЕ

  ПРОЧЕТИ

  Проститутките от цял свят отбелязват професионалния си празник в деня когато сглобихме кабинет

  Международният ден на проститутките или Международният ден на секс работничките се отбелязва ежегодно на 2 юни. Той почита секс труженичките и признава техните често тежки и експлоатационни условия на труд.
  Събитието отбелязва окупацията на църквата Église Saint-Nizier в Лион от повече от сто леки жени на 2 юни 1975 г., за да привлече вниманието към техните нечовешки условия на труд. Отбелязва се ежегодно от 1976 г. насам.

  На немски език е известен като Хюрентаг (Ден на курвата). В испаноезичните страни това е Día Internacional de la Trabajadora Sexual, Международният ден на секс работника.
  Бронзовата статуя Belle пред Oude Kerk в квартала на червените фенери De Wallen в Амстердам е открита през март 2007 г. с надпис „Уважавайте секс работниците по целия свят“.

  Денков огласи окончателния списък с министри от новия кабинет! TV
  През 70-те години на миналия век френската полиция започнала да оказва на проституиращите все по-голям натиск. Полицейските репресии принуждават секс труженичките да работят все повече тайно. В резултат на това защитеността на проституиращите намалява и води до повече насилие срещу тях.

  След две убийства и нежеланието на правителството да подобри ситуацията, секс работничките в Лион окупират църквата Saint-Nizier на улица de Brest и започват стачка. Стачкуващите жени скандират политически послания, искат достойни условия на труд и слагане на край на стигмата.
  Полицията прочиства църквата след осем дни. Събитието бележи отправната точка на международното движение за борбата на секс работничките за правата им.


  Филми онлайн без реклами

  ПОСЛЕДНО

  НЕ ПРОПУСКАЙ