23.8 C
София
неделя, юни 16, 2024
ОЩЕ

  ПРОЧЕТИ

  Внимание: Ето какво най-често се чупи вкъщи!

  Вяра да нямаш на никого – често пъти ние българите използваме тази фраза. Да, тя се отнася предимно за хората в обкръжението ни, но в днешни дни тя може да бъде прехвърлена и в друга сфера.
  Ще попитате за какво иде реч? Е, замисляли ли сте се как в старите къщи на село и/или в домовете на бабите и дядовците ни още има по някоя печка, хладилник и т.н., които още работят като нови? А в същото време електроуред, който ние сме си купили преди година-две вече е издал багажа?

  Е, точно за това говорим – вяра да нямаш на никого и нищо! Но понякога един проблем никога не идва сам.
  Именно заради това от show.24-chasa.eu решихме да се допитаме до част от читателите ни и да проверим какво най-често се чупи в домовете им – дали електроуредите или други неща вкъщи им създават големи главоболия. Повярвайте ни – отговрите са повече от изненадващи.

  И така – масово читателите на show.24-chasa.eu се оплакаха от водопровода у дома. Оказа се, че той най-често се поврежда, запушва, протича и т.н. Цели 49% от анкетираните се оплакват от проблеми с него.
  33% от неизправности вкъщи пък са свързани с домакинските уреди. Други 30% от анкетираните съобщават за повреди, свързани с електричеството: повреда на контакти, окабеляване и осветление. 

  21% от общия брой участници в проучването на show.24-chasa.eu изпитват затруднения с мебелите, 15% с прозорците и вратите, а 9% с отоплението.
  Само 24% от анкетираните казват, че нямат никакви проблеми у дома.

  Никак изненадващ не е отговорът на повечето българи, че предпочитат да поправят счупени неща сами. 42% от участниците в проучването обикновено се справят с неизправностите сами или търсят помощ от приятел/роднина/съсед, в зависимост от естеството на повредата. В същото време 40% наемат професионалисти.

  Запомнете ги: 4 уреда в кухнята надуват сметката за ток безбожно много
  Други 21% от анкетираните купуват/заменят счупено оборудване с ново или сменят част от материалите вместо пълен ремонт. Докато 15% се обръщат за помощ към приятели или роднини. Малцинство – 2% – не отстраняват неизправността.

  Анкетираните говориха и за сумите, които са готови да похарчат за ремонт. Така за 38% от участниците в проучването на show.24-chasa.eu приемливият бюджет варира от 1000 до 5000 лева. 15% са готови да похарчат по-малко от 1000 лева за отстраняване на неизправности, а 12% – от 6000 до 10 000. Само 5% от анкетираните смятат за възможно да отделят 10 000 лева за ремонт.

  Останалите 15% съобщават, че не възнамеряват да харчат и лев за тази цел. / show.24-chasa.eu

  Харесайте show.24-chasa.eu и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

  Блиц
  Филми онлайн без реклами

  ПОСЛЕДНО

  НЕ ПРОПУСКАЙ