19.9 C
София
петък, юли 12, 2024
ОЩЕ

  ПРОЧЕТИ

  Сакскобургготски си пожела нещо много специално

  Днес Симеон Сакскобургготски празнува рожден ден. Царят става на 87 години и си пожела нещо много специално а празника.
  Желанието на Симеон Втори е средствата за традиционните цветя и подаръци, които получава всяка година, да бъдат използвани за благотворителност, информират от секретариата на Сакскобургготски.

  От там съобщават, че той заедно със съпругата си по това време няма да бъдат в България, защото имат отдавна потвърден ангажимент в Мадрид по същото време.
  Симеон II е роден с титлата княз Симеон Търновски, син на цар Борис III и на царица Йоанна Савойска, брат на Мария Луиза Българска и престолонаследник на българския трон. От смъртта на цар Борис III на 28 август 1943 г. до 15 септември 1946 г. е цар на България (официално: Симеон II, Цар на българите), но поради ненавършено пълнолетие от негово име управлява Регентски съвет.

  Напуска страната със семейството си на 16 септември 1946 г. За пръв път се завръща на 25 май 1996 година.
  От 24 юли 2001 г. до 17 август 2005 г. Симеон Сакскобургготски е министър-председател на България начело на правителството. След спечелването на парламентарните избори става лидер на партия Национално движение Симеон Втори (НДСВ).

  Симеон Сакскобургготски, покойната британска кралица Елизабет II и белгийският крал Филиппринадлежат са към аристократичния род Ветини.

  Филми онлайн без реклами

  ПОСЛЕДНО

  НЕ ПРОПУСКАЙ