26.8 C
София
неделя, юни 9, 2024
ОЩЕ

  ПРОЧЕТИ

  Краят на търсенето с Google, както го познаваме

  Google променя начина, по който работи своята популярна функция за търсене, като дава на потребителите генерирани от AI отговори на техните въпроси, вместо да ги насочва към други уебсайтове. Може да промени интернет завинаги, пише в свой материал, специално преведен за , Washington post.
  На годишната си конференция за разработчици тази седмица технологичният гигант Google се очаква да рекламира големи промени в своя характерен продукт, търсенето. Вместо да насочва потребителите към списък с уебсайтове или да им показва извадка, AI на Google ще изработи параграфи от текст, които се опитват да отговорят директно на въпросите на потребителите.

  Репортерът на Washington post казва, че промяната може да има огромни последици за интернет. Тъй като чат ботовете с изкуствен интелект все още са ненадеждни и тъй като информацията, захранваща генеративните отговори, идва от редица източници, потребителите ще трябва да внимават за невярна информация.
  А новият формат означава, че източниците в мрежата –  блогъри, фирми,  вестници и други издатели – вероятно ще видят огромна загуба на трафик.

  Филми онлайн без реклами

  ПОСЛЕДНО

  НЕ ПРОПУСКАЙ