5.9 C
София
понеделник, февруари 26, 2024
ОЩЕ

  ПРОЧЕТИ

  Как да разпознаете лошото месо още в магазина

  Не винаги е лесно да се разграничи добрият продукт от лошия, особено когато производителите се опитват да насочат вниманието на клиента от съдържанието към опаковката, доколкото е възможно. Тя често пречи на задълбоченото разглеждане на месото и избора на най -доброто парче.
  Представяме ви няколко основни фактора, с които човек лесно може да различи прясното месо от застоялото.

  Опитайте се да разгледате отблизо месото.
  Ако условията за съхранение са нарушени, тогава върху месото се появява плака или слуз.

  Прясното говеждо месо ще бъде умерено червено на цвят, така че няма нужда да търсите парче с ярко червен цвят – определено няма такива неща в природата. Прясното телешко ще има естествен розово-червен цвят, говеждото ще има тъмночервен цвят. Мастните слоеве трябва да са с добър бял цвят. Свинското трябва да е бледо розово на цвят. Парче прясно месо ще бъде малко по-леко от застояло парче.

  За месо, което не е първа свежест, например говеждо, част от парчето ще има червеникав оттенък, а другата част ще има сиви петна.
  Не забравяйте също, че повърхността на прясното месо не може да бъде мокра и блестяща, тя има така наречената сушилна кора. Донасяйки такова парче вкъщи и отваряйки опаковката, можете да се уверите сами. Докосвайки добро парче, можете да забележите, че ръката ви ще остане почти суха, а тактилното месо трябва да е еластично. Натискайки го с пръст, вижте, че вдлъбнатината бързо изчезва – това е друг добър знак.

  Не на последно място определено е миризмата. Често няма начин да се оцени месото по този параметър в магазина, но можете да го направите у дома, преди готвене.
  Добро парче не може да мирише отблъскващо; миризмата на месо трябва да ви накара да искате да го приготвите още сега. 

  Харесайте  и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

  Филми онлайн без реклами

  ПОСЛЕДНО

  НЕ ПРОПУСКАЙ