17 C
София
сряда, февруари 28, 2024
ОЩЕ

  ПРОЧЕТИ

  Експерт: Тази популярна сред отслабващите тенденция е опасна и ненужна!

  Едва ли има жена, която поне веднъж в живота си не се е подлагала на диета, за да се отърве от излишните килограми и да се сдобие с така желаното стройно тяло. 
  Тук обаче е много важно да се подходи задълбочено към въпроса. В противен случай съществува риск от увреждане на здравето.

  „Отслабването не трябва да бъде нещастно изживяване, при което напълно изключвате въглехидратите, за да постигнете кетоза – състояние, при което тялото изгаря мазнини вместо въглехидрати като основен източник на гориво“, казва пред Express.co.uk личният треньор и фитнес експерт Мат Ходжис. 
  По думите му, за да успее човек да спечели битката с излишните килограми, трябва да приема достатъчно въглехидрати.

  Диетата на балерините прави чудеса! Тайната се крие в…
  Специалистът подлага на критика популярната кето диета, която включва прием на не повече от 50 грама въглехидрати на ден.

  „Въглехидратите са важен макроелемент и са включени в здравословното балансирано хранене заедно с протеините и мазнините. Логично е да се предположи, че като намалите количеството въглехидрати, ще отслабнете. Но да се намалите количеството им до нула, както прави кетогенната диета, според мен е ненужно, а за някои като цяло е вредно“, обяснява треньорът.  
  Ходжис призова да се избират здравословни въглехидрати, например да се купува пълнозърнест хляб вместо обикновен.

  Той също така обръща внимание на друг популярен мит, според който малки порции трябва да се приемат често и в строго определено време. Според него най-важното е отслабващият да знае колко калории трябва да приема, за да постигне желания резултат и да не се довежда до състояние на силен глад.

  Внимание, тази диета за едни върши чудеса, но за други е опасна
  „Редовността на храненията е от съществено значение за увеличаване на мускулите и загуба на мазнини. Идеята, че храненето в определени интервали ще ви помогне да изградите повече мускули и да изгорите повече мазнини, защото „поддържате двигателя да работи“, е погрешна.

  Представете си, че не можете да отидете на среща или да вземете децата от училище, защото е време да хапнете парче пуешко и малко ориз? Не, благодаря“, шегува се треньорът и призовава отслабващите да се придържат към реалистични планове за отслабване. /show.24-chasa.eu

  Харесайте show.24-chasa.eu и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

  Блиц
  Филми онлайн без реклами

  ПОСЛЕДНО

  НЕ ПРОПУСКАЙ