6.8 C
София
петък, април 12, 2024
ОЩЕ

  ПРОЧЕТИ

  Д-р Алимбеков: Ако детето се разболее веднага направете това! Но в никакъв случай не…

  Все по-често чуваме как грипът атакува България. Наред с него има и коварен вирус, а да не забравяме и коронавируса.
  Всеки се пази както намери за добре, а често и се самолекува както сам прецени. 

  Педиатърът д-р Евдокимова: Детският сироп за кашлица е опасен!
  Но безспорно най-голям ужас един родител изпитва когато детето му се разболее. В тези случаи някои от нас директно звънят на педиатъра, а друг път лекуват малчуганите както намерят за добре.

  Сега обаче педиатърът д-р Рустам Алимбеков разказа какви средства могат да се използват при лечението на настинки при деца и кои трябва да се избягват.
  Лекарят съветва да се дава топло мляко с мед при настинки, ако детето няма алергии. Самата напитка не трябва да е гореща, а само топла. „Не е необходимо да слагате масло в нея“, уточнява педиатър.

  За нищо на света не давайте мед на детето, ако не е навършило…
  „Противно на общоприетото схващане, дете с температура не трябва да се завива с одеяло и да се разтрива с вода и оцет. Това само влошава интоксикацията на тялото. 

  Достатъчно е да съблечете детето и да му дадете антипиретик. В този случай не трябва да давате лекарство, ако температурата е под 38 градуса“, уточнява медикът.

  „Аз също не препоръчвам поставянето на горчични пластири, те често причиняват алергии, проблеми с дишането и обриви, но употребата им при ТОРС не е доказана“, добави специалистът. show.24-chasa.eu
  Харесайте show.24-chasa.eu и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

  Блиц
  Филми онлайн без реклами

  ПОСЛЕДНО

  НЕ ПРОПУСКАЙ