31.8 C
София
неделя, юли 7, 2024
ОЩЕ

  ПРОЧЕТИ

  Цял живот сме използвали грешно чекмеджето под фурната!

  Първо нека си припомним как изглежда фурната ви. Дори и тя да не е вградена в шкаф, сякаш по правило под нея има чекмедже.
  Край на мъките: С тези трикчета ще миете чиниите по-рядко и по-бързо

  Масово домакините държат в него тигани или големите тави, които слагат във фурната, когато искат да приготвят нещо.
  Какво обаче ще кажете, ако ви заявим, че това е грешно и предназначението на това пространство е коренно различно?

  Използваме я всеки ден, без да подозираме за сритите й чудодейни свойства
  Създателите на съвременните готварски печки за момент са предположили, че там ще се съхраняват… готови за консумация храни!

  Оказва се, че според разработчиците на готварски печки, именно този „рафт“ ще помогне да се поддържа температурата на ястията на правилното ниво, където те няма да изсъхнат и да загубят примамливия си аромат.
  Според производителите на домакински уреди, този сектор ще помогне за сервирането на топли десерти, които не трябва да бъдат охлаждани преди сервирани. Това важи за хлебчета и още други храни.

  Топ 4 неща в кухнята, които също използваме неправилно

  Преса за чесън: Тя не само смачква, но и бели чесъна. Трябва да отрежете твърдия връх, да поставите скилидката в пресата и тя ще направи всичко вместо вас.

  Лъжица за спагети: Отворът в средата на лъжицата е предназначен да ви позволи да измервате перфектната порция спагети, капелини, букатини или друга дълга паста. В дупката влизат точно 80 гр. – идеална порция за един човек.
  Хладилник: трябва да се използват рафтове на нивото на очите за съхранение на мляко и неговите производни. Яйцата не трябва да се съхраняват на вратата на хладилника, въпреки че има предназначени отделения за тях. Температурата там е напълно неподходяща за тях.

  Дупка в дъската за рязане: имате нужда от нея, за да изсипете внимателно нарязаните зеленчуци в купа или тиган. /show.24-chasa.eu

  Харесайте show.24-chasa.eu и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

  Блиц
  Филми онлайн без реклами

  ПОСЛЕДНО

  НЕ ПРОПУСКАЙ