30.8 C
София
събота, юли 6, 2024
ОЩЕ

  ПРОЧЕТИ

  Чудото на подмладяването – необясним факт

  стареене
  Случаят на 97-годишната Роза Фарони и до днес остава необясним за света на медицината. Жената един ден просто престанала да старее и не само това – тя започнала да се подмладява.

  Фарони никога не е използвала козметика или услугите на пластичната хирургия, но за много кратко време тя започнала да изглежда като 70-годишна жена, въпреки че наближавала век.
  Лекарите са провели редица изследвания върху Роза, но и до ден днешен не е ясно как се е подмладила. Самата Фарони също казва, че не спазва рецепта за младост, като дори пие алкохол и пуши повече, отколкото трябва.

  В миналото различни науки като алхимията са твърдели, че са намерили ключът към дълголетието и вечната младост, чрез който хората могат да живеят стотици години.
  Но повечето научни теории казват, че подобни становища са измислица или израз на човешкото въображение за нормални явления, които в миналото не е можело да бъдат обяснени.

  Библията обаче също твърди, че човек може да живее стотици години. Според Битието най-възрастният човек на земята е бил мъж на име Матусаал, който е доживял до 969 години.
  950 години пък е живял легендарният Ной, след като е оцелял след потопа.
  Съвременните историци казват, че подобни цифри са резултат от друга форма на изчисление в миналото и надали тогава е имало човек, който е можел да доживее толкова години.

  Голям обществен интерес е предизвикало и подмладяването на японката Сей Сенагон. При медицинските изследвания на жената е открито, че гените на младостта в тялото ѝ изведнъж станали свръхактивни, но по каква причина – и до днес не може да се отговори.

  Според някои хипотези става въпрос за уникален генетичен феномен, благодарение на който гените са се активирали на по-късна възраст.
  Факт е обаче, че от 75-годишна нищожна старица японката се превърнала в 40-годишна здрава жена. В началото на 90-те години без никаква причина побелелите ѝ коси отново потъмнели, пораснали ѝ новизъби, а бръчките ѝ изчезнали.

  Тялото ѝ отново възвърнало предишната си форма, а още по-изненадващото е, че и менструалният ѝ цикъл се върнал.

  Заради новия си външен вид Сей Сенагон решила да се разведе с възрастния си съпруг и да си намери по-млад партньор.

  инфо: sanovnik.bg

   

  Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

  Благодарим Ви! 

  Последвайте ни във Facebook


  Филми онлайн без реклами

  ПОСЛЕДНО

  НЕ ПРОПУСКАЙ