12.9 C
София
петък, април 12, 2024
ОЩЕ

  ПРОЧЕТИ

  Брутална измама: Виктория Капитонова лъсна гола, а Симона Загорова подвежда с глас ВИДЕО

  Виктория Капитонова и Симона Загорова са поредните звезди, пострадали от безкрайните възможности на изкуствения интелект в интернет пространството. Голи снимки на едната се появиха в мрежата, а другата промотира чудодейни капки за отслабване – това предизвика истинските Виктория и Симона да реагират.
  Експерти подчертават, че никога не трябва да вярваме на очите си на 100% когато сме в социалните мрежи. Във всеки един момент, дори и несъзнателно понякога можем да попаднем на така наречения „deep fake“. 

  Виктория Капитонова си призна как поддържа такава фигура СНИМКИ 18+
  Фенове на певицата Симона Загорова били възмутени, че откраднали гласа ѝ в манипулативна реклама. Видяна е десетки хиляди пъти във Facebook. Почитателите не могли да повярват, че гласът от рекламата е едно към едно с този на Загорова. 
  „Доближава се до истинския ми глас, малко роботско, но да кажем, че пробата е успешна. Тези капки аз изобщо не знам какво представляват. Нито знам дали не е някоя отрова“, споделя певицата пред Нова тв.

  Симона Загорова подлуди мъжете с тези СНИМКИ 18+ от плажа
  Зачестяват и случаите на разпространение на порнография с помощта на изкуствен интелект. Жертва на злонамерена атака стана инфлуенсърката Виктория Капитонова.

  „Първоначално реагирах малко шеговито като ги видях. Това не съм аз, защото аз наистина нямам такива гърди. „Доколкото разбрах те са в някакви затворени групи, където дори аз, ако искам, не мога да вляза да видя снимките“, обясни инфлуенсърката.
  Киберексперт представя компютърна програма, способна да постави лицето на когото искаме в снимка или видео с порнографско съдържание. „Още по-страшното е, че всеки може да го направи“, отбелязва Красимир Коцев.

  Според киберексперти подобна фалшификация е детска игра за недоброжелателите. Не е нужно да бъдем опитни хакери, а просто да си свалим едно приложение и да имаме снимка в лице на който и да е човек.

  „Когато говорим за подмяна на снимка – да вземем образа на някой и да го монтираме върху друга, това нещо е изключително лесно. Ако до момента порно индустрията изкривяваше представите за това какво е нормално и какво е правилно в обществото – то към този момент това все повече се засилва. И ти можеш на един клик разстояние да имаш твоя идеален интимен партньор“, обясни Коцев.

  Виктория се чувства с вързани ръце. Казва, че подобни снимки се разпространяват по всякакви платформи без никакъв контрол. „Когато разбирам за нещо такова то вече е скрийншотнато, препратено. Няма как да се противопоставиш на такова нещо. Не можеш да се защитиш, единственото нещо, което можеш да направиш е да се скриеш съвсем и да не качваш твоите снимки в социалните мрежи, но това в днешно време е невъзможно за мен, това ми е работата“, посочва тя.

   

  А за певицата Симона Загорова да чуе думи, които никога не са излизали от нейната уста е ежедневие. И много хора се връзват. „Това ми попада всеки ден. За жалост доста хора ми писаха, че вече са си го купили. Първо са си дали парите напразно, изобщо не знам какъв е този продукт“, сподели тя.

  „Случаят със Симона е един от емблематичните и все повече такива ще виждаме. Там е използван само гласът, тъй като е по лесно да се копира само единият от двата фактора – глас или образ. С гласа е една идея по-лесно може с няколко минутен запис изкуствен интелект да го възпроизведе с 80% точност. Хората трябва да са осведомени, че това вече е част от нашето ежедневие и все повече ще виждат такъв тип образи“, обясни Красимир Коцев.

  Изкуственият интелект и дълбоката измама пишат днешната история. Дали ще я дехуманизира – предстои да разберем. „Страх ме е накъде още можем да отидем. Защото щом сега има хора, които вярват на това, те могат да рекламират и други неща – доста страшно става“, подчерта Симона Загорова.

  Виктория Капитонова от своя страна призова всички хора да проверяват и да се опитат директно да се свързват с човека, който предлага конкретна услуга./show.24-chasa.eu

  Блиц
  Филми онлайн без реклами

  ПОСЛЕДНО

  НЕ ПРОПУСКАЙ