13.8 C
София
сряда, май 31, 2023
ОЩЕ

  ПРОЧЕТИ

  Бихме северномакедонците, ето в какво

  Финландия бе обявена за страната с най-щастливо население за шеста поредна година от Световния доклад за щастието, предаде ДПА.
  България от своя страна заема 77-о място в тазгодишния доклад, което е с осем позиции по-високо в класацията в сравнение с миналата година и с единадесет в сравнение с доклада отпреди две години.

  Тази година България е в тясното обкръжение на Еквадор, Перу и Филипините, заемащи съответно 74-то, 75-о и 76-о място преди нас. Трите държави непосредствено след нас в класацията са Непал, Армения и Таджикистан.
  От съседните страни Румъния е на 24-то място, Сърбия е на 45-о, Гърция – на 58-о, Северна Македония – на 87-о, а Турция – на 106-о, информира БТА.

  Според доклада след щастливите финландци се нареждат гражданите на Дания, Исландия, Израел, Нидерландия, Швеция, Норвегия, Швейцария, Люксембург и Нова Зеландия.
  Промени в челната тройка спрямо миналата година няма. Израел обаче се изкачва стремително от 9-а позиция миналата година до четвърта, където измества Швейцария, която тази година слиза надолу до 8-о място.

  Австрия и Австралия са съответно на 11-а и 12-а позиция (запазват ги от миналата година), докато Германия е на 16-о място, което е с две позиции по-надолу в класацията спрямо миналата година.
  Канада, Ирландия и САЩ са съответно на 13-о, 14-то и 15-то място. Русия е на 70-о място, десет места напред в сравнение с миналата година.

  Разкъсаните от войни Афганистан и Ливан остават двете най-нещастни страни в проучването.

  Филми онлайн без реклами

  ПОСЛЕДНО

  НЕ ПРОПУСКАЙ