6.8 C
София
петък, април 12, 2024
ОЩЕ

  ПРОЧЕТИ

  10 снимки, доказващи съществуването на „Скритите хора” в Исландия

  Сред вулкани, ледници и гейзери заедно съжителстват хора, елфи, джуджета и великани. Въпреки различията, си те се разбират и почитат. Така е не само в приказките, а и днес.
  Исландия е толерантна към всички същества, независимо дали са митологични или лирически. Наричат ги „Скритите хора”. Според старите вярвания, хората са сътворени от боговете, използвайки две парчета дърво. А другите „човеци“, които наричаме „скрити хора“, са създадени заедно със света, но не от боговете.

  Например джуджетата са се зародили от единия крак на великан, а троловете, преди да станат великани, са били същества като всички останали, просто живеещи в камъните. Те са техният дом, а боговете ги проклинат да се вкаменяват, ако ги огрее слънце, за да не навлизат в света на хората.
  Много известна история за исландските скрити хора е построяването на пътя в Южна Исландия между Рейкявик и Акранес. Когато този път е проектиран и започва строителството му, всички машини спрели изненадващо. Нямало никаква видна причина тези машини да не работят. Тогава викнали медиум, който казал, че скритите хора не са събрали реколтата си и няма да допуснат строежа да мине през техните поселища.

  Въпреки огромната инвестиция, проектът е спрян и изместен, така че да не минава през нивите на елфите. Това оскъпило многократно изграждането, но никой от управляващите не протестирал.
  Скритите хора живеят в паралелни светове, идентични на нашия. Те имат свои църкви и обичаи. Освен легендите и приказките, които се разказват от уста на уста, в Исландия има и издадени книги, в които има съвети как да се държим при среща с елфи, джуджета и гномове.

  В ледената страна има и официално дружество за общуване със скритите хора, дори има и един граждански брак между жена и елф.
  Едно от нещата, в които вярват хората в Исландия, е, че, когато ходят на излет, храната не трябва да оставя без надзор, в противен случай тя изчезва. Вярва се, че елфите я взимат.

  Ако сте от хората, които винаги търсят доказателства, преди да приемат някоя теза за истина, там бихте могли да ги откриете. Едно от тях са известните каменни пирамиди, с които е отрупана цялата територия на Исландия. Там са от стотици години. Срещат се навсякъде и никой не може да каже с точност, кой и кога ги е наредил. Едно от обясненията за появата им е, че това е специфично поле, на което е имало битка и всъщност това са душите на убитите елфи.

  Примерът за строежа на пътя, който е бил преустановен, е предупреждение за това, че, ако нещо е невидимо, не означава, че не съществува. Във фолклора по този начин са представени истини, които нямат нищо общо с митологията. Смята се, че ставаш по-добър, ако успяваш да се съобразяваш с живота на невидимите хора.
  Днес ще ви представим 10 снимки, доказващи съществуването на тези мистични същества в Исландия.

  1. Внезапното спиране на машините при започването на строежа на пътя между Рейкявик и Акранес

  2

  2. Домът на „Скритите хора” построен от самите тях

  3

  Morkadis

  3. Елф, който не е успял да се скрие на време от слънцето

  4

  4. Цветни шарени къщурки, които са построени от исландците за някой от изгубените „скрити хора”

  5

  5. Навсякъде сред зелените поля има построени домове, които очакват своите обитатели

  6

  6. Каменни пирамиди, в които живеят душите на елфите

  7

  7. Освен камъкът, другият най-срещан дом на „скритите хора” са дърветата

  8

  8. Още един вкаменен елф, който ни разкрива ясно изразени черти на своето лице

  2

  9. Друго поле от енергийни, каменни пирамиди

  9

  10. Скала, обитавана и служела за дом и скривалище на джуджетата

  10

  инфо: 10te.bg

  Вижте още:

   

   

  Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

  Благодарим Ви! 

  Последвайте ни във Facebook


  Филми онлайн без реклами

  ПОСЛЕДНО

  НЕ ПРОПУСКАЙ