27.6 C
София
четвъртък, юли 11, 2024
ОЩЕ

  ПРОЧЕТИ

  Зловещата сграда без прозорци дере небето в Ню Йорк, какво има вътре? ВИДЕО

  Хората в социалните мрежи са озадачени от мистериозния 40-етажен небостъргач в Ню Йорк. Зловещата сграда без прозорци се откроява от останалите сгради и привлича вниманието. Висока е четиридесет етажа и пази всичките си тайни вътре. Дори актьорът Том Ханкс написа в социалните мрежи през 2017 г.
  , че това е „най-страшната сграда“, която е виждал. 

  Мистериозният небостъргач многократно се е появявал във филми и телевизионни сериали пише Daily Mail. Дебютира във филма Winter Kills от 1979 г., след което се появява в телевизионните сериали The X-Files и Mr. Robot. Но около него има аура на мистерия и небостъргачът дори се смята за базата на „Мъжете в черно“ и убежището на вампирите, защото кръвопийците се страхуват от слънчевата светлина.

  На всеки няколко години изображения и видеоклипове на зловещия небостъргач отново циркулират в социалните медии и повдигат нови въпроси. Още през 2017 г. дори Том Ханкс написа в Туитър: „Това е най-страшната сграда, която съм виждал! Какво се случва вътре?“
  1500 лв. Казино Бонус за Нови Клиенти на efbet.com

  След като видеоклипове на сградата бяха публикувани в Twitter и Reddit тази седмица, коментаторите започнаха да спорят за това какво има вътре, като един човек написа: „Оценява настроението на MI6“, а друг се пошегува: „Хората на гущерите не се нуждаят от прозорци“. Истината за това какво всъщност представлява тази сграда не отговаря съвсем на дивите теории за извънземни и вампири. Но е доста интересно и има своя история, уточнява Glasnews.bg.
  Небостъргач на AT&T Long Lines

  Високият 170 метра небостъргач се намира на улица Томас 33 в Ню Йорк. Известен е като небостъргачът Long Lines. Сградата е проектирана и построена между 1969 и 1974 г., за да помещава оборудването за телефонно превключване на AT&T (American Telephone and Telegraph Company), един от най-важните телекомуникационни центрове в Съединените щати. Проектиран е от архитект Джон Карл Варнеке.
  Цял екран

  Вътре в небостъргача на AT&T Long Lines Снимка: Социални мрежи
  Оборудването изисквало много пространство и сигурност, така че етажите на сградата са по-високи от средните (5,5 метра). Въпреки че е висок колкото 40-етажна кула, всъщност е само 29 етажа. Говори се, че първоначално небостъргачът е бил проектиран да издържи на ядрена експлозия и е съдържал достатъчно храна, за да поддържа живота на 1500 души в продължение на две седмици в случай на бедствие. Външните стени са от стоманобетон и облицовани с шведски гранит.

  За какво се използва днес небостъргачът на AT&T Long Lines?

  От построяването си кулата без прозорци работи като междуселищна телефонна централа на AT&T до 1999 г., когато компанията се премества на друго място. Днес небостъргачът без прозорци все още понякога се използва за първоначалната си цел като телефонен комутатор от някои местни телекомуникационни оператори.

  Цял екран

  Вход към небостъргача AT&T Long Lines 

  Съобщава се, че други части на сградата се използват като център за данни с висока степен на сигурност. Сега е по-известен като 33 Thomas Street, а не като AT&T Building или Long Lines Building.

  Тъмните тайни на небостъргача Long Lines

  Разследване от 2016 г. на The Intercept установи, че има повече от това, което се вижда на пръв поглед, когато става дума за тази сграда. Те, подобно на много теоретици на конспирацията, вярват, че това е секретна база на NSA (Агенцията за национална сигурност). Тяхното разследване, което включва изтекли документи от Едуард Сноудън, предостави „убедителни доказателства“, че улица Томас 33 е служила като сайт за наблюдение на NSA с кодово име Titanpoint.

  Цял екран

  Кадър от епизод 2 на сезон 11 на Досиетата Х 

  The Intercept твърди, че според бивш инженер на AT&T „има голям международен шлюз, който насочва телефонните разговори между Съединените щати и страни по света“. Съобщава се, че агенцията е слушала тези обаждания от сигурно място в сградата на AT&T, която е един от най-чувствителните обекти за наблюдение на Агенцията за национална сигурност в Съединените щати.

  Изтекли документи от Едуард Сноудън твърдят, че съоръжението е използвано за шпиониране на телефонни обаждания, съобщения и онлайн активност под мистериозното име „Проект Х“. NSA отказа да коментира пред The ​​Intercept разследването, а какво всъщност се случва зад вратите на сградата, остава мистерия.

  Какви други теории има?

  Някои потребители на социалните медии са склонни към глупави теории, че вампири се крият в бетонния небостъргач или че там се изследват извънземни. Други смятат, че това е скривалище за истинските Мъже в черно. Трети пък се шегуват, че сградата напомня монументални структури от „Дюн“ или скривалището на Батман.


  Филми онлайн без реклами

  ПОСЛЕДНО

  НЕ ПРОПУСКАЙ