33.8 C
София
петък, юли 12, 2024
ОЩЕ

  ПРОЧЕТИ

  Верни до гроб: Тези животни обичат за цял живот СНИМКИ

  Не са много животните, които могат да ни покажат какво наистина е лоялност. Само около 3-5% от тях имат един партньор за целия си живот. Обикновено мъжките и женските представители на даден вид се събират само по време на любовния период, след което се разделят и женската сама отглежда потомството си, това казва д-р Евгени Евтимов пред „Телеграф“.
  Въпреки че моногамността е рядко срещано явление в животинския свят, съществуват такива видове животни, които служат за пример дори и на нас, хората, със своята любов и преданост към партньора си.

  1. Аратинги
  Слънчевите аратинги избират партньорите си на възраст около 4-5 месеца. Тези малки папагали живеят в североизточната част на Южна Америка. Те са много социални и живеят заедно в ята.
  2. Гибони

  Гибоните, които са близки до човека по устройство на организма, избират партньор, с когото живеят до смъртта си. Мъжките и женските гибони са с еднакъв размер и с еднакви права. В тази двойка няма изявен лидер.
  3. Вълци

  Друг животински вид, който създава съюз с партньора си за цял живот, са вълците. Във фолклора често вълците са представени като измамници, а тези животни водят семеен живот, пълен с вярност и себеотдаденост. Вълчицата избира един мъжкар, с когото остава завинаги.

  4. Лебеди
  Лебедите формират моногамни връзки, които траят много години, а в някои случаи дори са за цял живот. Тяхната лоялност към партньора е много голяма.

  5. Белоглав орел

  Белоглавият орел също живее само с един партньор. Той избира с кого да прекара живота си в гнездо на върха на някоя скала.

  6. Aлбатрос

  Албатросите очевидно знаят тайната как да запазят любовта силна – дългите „командировки“ на мъжкия и шантавите, но страстни ритуални танци на женската.

  7. Черни лешояди

  Вярността към партньора е един от принципите на черните лешояди. Често се наблюдава как групата атакува партньор, който е хванат в изневяра

  Гълъбите, гугутките, лисиците, бобрите също спадат към животните, които имат своя партньор за цял живот.

  Ние, хората, само можем да взимаме пример от тях!


  Филми онлайн без реклами

  ПОСЛЕДНО

  НЕ ПРОПУСКАЙ