9 C
София
събота, февруари 24, 2024
ОЩЕ

  ПРОЧЕТИ

  Спете само в тази поза – най-добрата е

  Има нощи, в които каквото и да направим не можем да заспим – все се въртим, сменяме пози, тупаме възглавници, отвиваме се и завиваме, а понякога дори ставаме ей тъй…до хладилника или да погледаме телевизия.
  Но замисляли ли сте се какво ни пречи да заспим безпроблемно? Да не говорим, че понякога, ако заспим лесно, то по необясними причини сутрин се събуждаме уморени и сякаш направо… пребити.

  Е, оказа се, че за всички тези проблеми си има едно много, много просто обяснени. То дойде от неврологът д-р Владимир Ерохин.
  Ето колко често и защо трябва да сменяте спалното бельо

  По думите му има една единствена поза за сън, която е повече от златна. „Ако спите по този начин ще се унесете много бързо. Да не говорим, че това има и много ползи за здравето“, казва специалистът.
  „Така докато спите не само се зареждате с енергия за следващия ден, ами и буквално се лекувате“, казва специалистът.

  И така – оказа се, че спането на лявата страна има благоприятен ефект върху здравето, затова се счита за най-подходящата поза.
  Според неврологът, на първо място, тази поза подобрява кръвообращението, като помага на сърцето да работи по-ефективно. 

  „Освен това спането на лявата страна намалява натоварването на такъв жизненоважен орган като черния дроб“, обясни експертът.

  Друг плюс е, че тази позиция на тялото по време на сън намалява риска от киселинен рефлукс. 
  „Факт е, че много хора, които са склонни към киселини, могат да се почувстват по-зле, ако постоянно спят на дясната си страна. И именно такова просто нещо като обръщането на лявата страна намалява неприятната проява на киселинен рефлукс“, заключава неврологът д-р Владимир Ерохин. show.24-chasa.eu

  Харесайте show.24-chasa.eu и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

  Блиц
  Филми онлайн без реклами

  ПОСЛЕДНО

  НЕ ПРОПУСКАЙ