20.8 C
София
неделя, септември 24, 2023
ОЩЕ

  ПРОЧЕТИ

  Радиестезично махало – загадъчният посредник между човека и неговата интуиция

  махало
  Способността за откриване на хора, предмети, подземни води, полезни изкопаеми, патогенни излъчвания, заболявания и редица други чрез улавяне на определени вълни, се нарича радиестезия, а един от най-често използваните за тази цел инструменти е т.нар. радиестезично махало.

  Радиестезията представлява изключително древен метод, за който съществуват категорични сведения, че се практикува активно от поне 30 хил. години. Тя е позната и използвана още в Древен Египет, Китай, Гърция и Рим, където е запазена територия за знахари, златари и магове, до които владетели и обикновени хора се допитват по най-разнообразни поводи.
  За баща на научната радиестезия се приема френският професор Луи Тюрен, който дава изключителен тласък на нейното развитие, обобщавайки огромно количество експериментални данни, постулирайки основните понятия в тази нова наука и конструирайки уникален уред, способен да се настройва на десет вида вълни (позиции).

  Приема се, че около 90% от всички хора притежават необходимите качества, за да работят успешно с радиестезично махало или с някакви други уреди за радиестезия. За да постигне това обаче, човек трябва най-напред да култивира в много голяма степен своята сензитивност, както и да усвои тънкостите на самия метод, което изисква търпение, желание и всеотдайност. Около 10% от хората обаче са напълно лишени от подобни способности, но не заради липсата на такива, а заради негативното въздействие на възпитанието, предразсъдъците и скептицизма им, напълно блокиращи по-висшите им умения.
  Самото радиестезично махало представлява елементарен уред (неголяма тежест, окачена на нишка), изпълняващ ролята на посредник между човека и неговата интуиция. За целта е нужно да се хване с ръка нишката, на която е закачена тежестта, след което желаният въпрос, на който може да се отговори само с „да“ или „не“, се задава мислено, а последващото завъртане наляво или надясно дава и съответния отговор.

  Използваното радиестезично махало може да бъде универсално или специализирано, да е изработено от най-разнообразни материали и да е с различна форма. Препоръчително е да се започне с универсално, чиято форма може да бъде полусферична, конусовидна или капковидна, а впоследствие да се продължи с кристално. Преди да се пристъпи към работа с него, е препоръчително да се свали часовникът и всички бижута по ръцете, тъй като могат сериозно да повлияят на получените резултати. По време на самия сеанс е нужно да се задават само кратки и ясни въпроси, да се изчакват техните отговори, да се запази вътрешна концентрация и да не се задава един и същ въпрос по няколко пъти.
  инфо: chudesa.net

   

  Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.
  Благодарим Ви!

  Последвайте ни във Facebook


  Филми онлайн без реклами

  ПОСЛЕДНО

  НЕ ПРОПУСКАЙ