9 C
София
неделя, март 19, 2023
ОЩЕ

  ПРОЧЕТИ

  Планината Вотоваара – „портал към друг свят“

  Снимка: pochivkashow.24-chasa.eu
  Някои я свързват с мистериозната древна
  цивилизация Хиперборея

  Сред многобройните езера и гъсти гори в централна Карелия се губи мистериозната планина Вотоваара. Поради отдалечеността си тя не е включена в списъка на популярните туристически маршрути, но всяка година има все повече желаещи да посетят това уникално място.
  Мнозина я смятат за едно от най-мистичните места в Русия, място със силна енергея и я наричат ​​карелския „Стоунхендж“. Някои дори я свързват с мистериозната древна цивилизация Хиперборея.

  Снимка: pochivkashow.24-chasa.eu
  На върха й (417 метра над морското равнище), на площ от около шест квадратни километра, има около 1600 камъка (сеиди), положени в някакъв тайнствен ред, голям брой мегалити, светилища, олтари, каменен басейн и стълбище към небето от 13 стъпала.

  Мненията на учените за произхода на този природен паметник са разделени. Някои вярват, че това е древен култов комплекс, други смятат, че това са следи от ледници и земетресения.
  Снимка: pochivkashow.24-chasa.eu

  Суеверните хора смятат Воттоваара за място на концентрация на зли сили и мост към друг свят. Според екстрасенсите това място има висока енергия.

  Воттоваара е покрита с много легенди и слухове. Някой тук видял НЛО, духове, чул странни звуци. На някои часовниците спирали, имало неизправност на електронното оборудване, възникват здравословни проблеми.
  източник: pochivkashow.24-chasa.eu

  Вижте още:

  Пирамидите на Голод в Русия

  Вижте най-страшните летища в Русия!

  Лешукония е най-дивото място в Русия, където законите не работят

  Места в Русия, свързани с мистична сила

  Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

  Благодарим Ви! 

  Последвайте ни във Facebook


  Филми онлайн без реклами

  ПОСЛЕДНО

  НЕ ПРОПУСКАЙ