7.6 C
София
сряда, март 22, 2023
ОЩЕ

  ПРОЧЕТИ

  Ново изследване потвърди вредата от социалните мрежи за здравето

  Изследователи от университета в Суонзи установиха, че ако се намали използването на социалните медии с 15 минути на ден, може значително да подобри цялостното здраве и имунитета.
  Освен това изследваните лица са имали намалени показатели за чувство на самота и депресия. Резултатите от работата са публикувани в Journal of Technology in Behavior Science, съобщава БГНЕС.

  Изследователите наблюдавали в продължение на три месеца 50 участници (33 жени и 17 мъже) на възраст 20-25 години.
  Всеки месец те ги питали за физическото и психическото им здраве, както и за времето, прекарано в сърфиране в социалните медии.

  Тръпката е навсякъде с efbet.com
   

  След това участниците били помолени да намалят с 15 минути на ден обичайното си време в социалните мрежи. Получената информация е била сравнена с данните на две контролни групи, които са използвали социалните мрежи обичайно.
  Резултатите показват, че групата, която е била помолена да намали използването на социалните медии, има средно 15% подобрение във функцията на имунната система. По-конкретно, те са имали по-малко настинки, грипове, брадавици, 50% подобрение в качеството на съня и 30% намаление на симптомите на депресия.

  Все пак трябва да се отбележи, че първата група в крайна сметка използва 40 минути по-малко социални медии вместо поисканите 15 минути, докато втората група увеличи с 10 минути контактуването с тези медии.
  Бъдещите изследвания планират да установят дали връзката между използването на социални медии и здравните фактори е пряка или зависи от други обективни фактори като депресия или физическа активност.


  Филми онлайн без реклами

  ПОСЛЕДНО

  НЕ ПРОПУСКАЙ