12.3 C
София
вторник, февруари 27, 2024
ОЩЕ

  ПРОЧЕТИ

  Нещо невиждано се случи в „Стани богат“, за първи път…

  Това, което се случи в „Стани богат“ в едно от последните издания, накара зрителите и феновете на тв играта буквално да реагират мигновено в социалните мрежи. Причината е, че за първи път в играта стана нещо, което не се е виждало до момента.
  Най-доволен от цялата ситуация остана участникът в стола на богатството – Георги Шиваров, който си тръгна от шоуто със сумата от 2000 лева.

  Зрителите бесни на Билалов заради гавра с пенсионер в „Стани богат“
  Георги се занимава със статистически данни, обича да говори за развитието на света и се интересува от художествена гимнастика. Той е изкачил и два вулкана – Етна и Везувий, и още в началото на играта стана ясно, че има в себе си три камъка, взети именно от там, което провокира и Билалов да го попита с усмивка: „Ако всички отидем на Везувий и крадем камъни, как ще остане?“ „Ще остане и ще изкара още“, отвърна с усмивка Жоро.
  Очаквано той не срещна проблеми с първите три въпроса, но на въпрос за 1000 лева бе попитан: „Кой музикант е работил като учител, има шест деца, 20-годишен опит в йога, производител на вино е и защитава Амазония?“ – Мик Джагър, Стинг, Ед Шийрън, Елтън Джон. Георги изключи възможността Елтън Джон да е баща на шест деца, а после започна да разсъждава и обърка годините на Джагър и Стинг, като заяви, че първият е на 70, а втория – на 80. В крайна сметка реши да използва 50 на 50 и при останали Стинг и Джон, правилно маркира първата опция.

  Прокурорка скри шапката на Билалов в „Стани богат“
  Той заключи сумата от 1500 лева и веднага след това бе попитан: „Коя международна организация се състои от страни, които по-рано са били част от СССР?“, с възможности МЕРКОСУР, ОАЕ, АСЕАН и ОНД. Шиваров елиминира ОАЕ, но не знаеше отговора и затова извика на помощ полицая Веселин Петров. Той обаче, не можа да му помогне и в крайна сметка последва обаждане на приятел, който обаче също остана безмълвен.

  Последвалият въпрос за 2000 – „Какви по националност са куклите на Седемте бога на щастието, вдъхновили създателите на руската матрьошка?“ – Японски, Френски, Турски или Американски, се оказа най-лесния за Георги и той позна, че първата възможност е вярната.
  Шиваров бе на висота и на въпроса за 3000 лева: „Кое химическо съединение се използва за разтворител при химическото чистене?“ – Алкиглицерол, Тетрахлоретилен, Нитробензол, Етанол. Той маркира втората опция и се оказа прав, с което постави началото на драмата за вечерта.

  До нея се стигна след въпрос за 5000 лева: „До каква степен достига крал Чарлз III, който е първият британски престолонаследник с университетска диплома?“ – Доктор по философия, Магистър по изкуствата, Бакалавър по археология и Специалист по военно дело. Георги първо се поколеба между първата, третата и четвъртата възможност, но после се примири, че не знае отговора и обяви, че спира играта си.

  Скъса му нервите: Билалов полудя заради Мирела, а после получи…

  Това обаче изобщо не се хареса на Билалов, който го попита дали решението му е сериозно и не му ли се играе още, с което съвсем го обърка и изведнъж Жоро си промени мнението, и той призна, че иска да играе, но не събира явно смелост да го направи. Билалов му даде пет секунди, за да си помисли за последно, и Георги рискува, като заложи на Магистър по изкуствата, аргументирайки мнението си с това, че изкуството е тачено от англичаните и те са влагали доста средства и усилия за развитието му. И позна!

  За радост на Шиваров рискът се оказа оправдан и той вече имаше сигурна сума от 5000 лева. Докато пък пишеше новия чек, след като скъса стария, Билалов определи отговора като неочакван за него. Въпросът за 10 000 лева бе: „Столицата на кое антично царство се е намирала на територията на днешния алжирски град Константин?“, с възможности Картаген, Лидия, Киликия и Нумидия. Георги припомни, че Картаген е разрушен от римляните и посипан със сол, за да не бъде издигнат нов град, но нямаше идея за другите опции и бе категоричен, че мисли да се откаже.

  Този път Билалов не опита да го разубеждава и поиска да посочи отговор вече извън играта. Георги заложи на Киликия, но щеше да сбърка, тъй като правилния отговор бе Нумидия. И така си тръгна с 5000 лева благодарение и на намесата на Билалов при предпоследния въпрос./show.24-chasa.eu

  Блиц
  Филми онлайн без реклами

  ПОСЛЕДНО

  НЕ ПРОПУСКАЙ