8.2 C
София
сряда, февруари 21, 2024
ОЩЕ

  ПРОЧЕТИ

  Легендарна фолк звезда влезе в US алманах с БГ стихове

  Певицата Цветелина е влязла в американски поетичен алманах със свое българско стихотворение, похвали се самата тя.
  „За мен е огромна радост, че съм част от големия проект на списанието Prodigy magazine, US Пробуждане, публикуван в октомврийския брой на 2023 г. В него участвам със стихотворението“Пробуждане“.

  Сърдечни благодарности на неговия издател и вдъхновител, големия световен поет Zlatan Demirovic! Благодаря и на поетесата Розалия Александрова, която отваря вратите към световно обединяване на поетите“, написа в социалните мрежи звездата.
  Пред „Телеграф“ тя обясни, че това е поне петата чуждестранна територия, на която излизат нейните стихове или послания в стихотворна форма, както тя ги нарича. „Поетесата Розалия Александрова организира българския фестивал „Духовност без граници“, в който участват поети от цял свят със свои позитивни стихове за по-светлото бъдеще на човечеството. Тя е представител за България на американската академия и им предлага наши произведения, преведени на английски. Така са харесали моето стихотворение и то е публикувано на 123-та страница. Алманахът е издаден в Америка, но може онлайн да се поръча“, разказа Цветелина. В изданието участват 161 поети от цял свят. Октомврийският брой е на тема „Пробуждане“ и когато потърсила в търсачката на хилядите си стихове в компютъра, певицата открила точно с такова заглавие и го изпратила.
  „Написах го за Деня на народните будители. Идеята е, че уж сме будни, уж сме живи, пък не сме. А моята мисия на певица е да пея и да будя хубави емоции у хората. Но трябва да будя и доброто в себе си, не само в другите. Да бъдеш като една жива факла и светли дела да правиш“, споделя още Цветелина. Нейни стихове вече са публикувани в поне 5 подобни алманаха във Франция, Англия, Гърция, дори в Китай. „Без да неглижирам важността на това признание, не се вземам на сериозно и не ми прави голямо впечатление, може би защото не се считам за поет, а обичам словото. То само намира своите пътища. Харесва ми любовта с думите, все едно си в друга вселена, черпиш от еликсира и не ти се иска да излезеш“, добави още авторката. Ежедневните си послания тя публикува във фейсбук страницата и за стихове Цветелина Добрева./show.24-chasa.eu
  Пробуждане

  Будя духът си с Вяра.

  Моля за смели крила.
  Имам Надежда без мяра

  в царството на Любовта.

  Будя, където премина.

  Търся готови сърца,

  дето да палят олтара

  на свещената си душа.

  Будя в мен всяка клетка.

  Будя сърцето, ума.

  Щом се събудя да мога

  Рая си да въдворя.

  Блиц
  Филми онлайн без реклами

  ПОСЛЕДНО

  НЕ ПРОПУСКАЙ