15.6 C
София
петък, юни 7, 2024
ОЩЕ

  ПРОЧЕТИ

  Иван и Андрей скочиха на „Българската Коледа“! Разкриха мръсното задкулисие и къде отиват парите

  „Българската Коледа” е връх на лицемерната благотворителност, това заяви продуцентският дует Иван и Андрей в своето предаване „Неофишъл”, което се излъчва в YouTube. Двамата буквално се нахвърлиха с остри коментари срещу най-известната дарителска кампания, но и на другите подобни, в които участват политици.
  Тезата на Иван Христов и Андрей Арнаудов е свързана специално с изразходването на събраните средства. В последното издание на „Българската Коледа” бяха дарени около 2,5 млн. лева. Те бяха изразходвани за техника за детски отделения в болници в страната.

  „Политици ни гледат тъжно и ни казват да дарим левче за нещо, което екзистенциален проблем. Парите за детското здравеопазване трябва да идват от държавния бюджет, а не от благотворителност”, категорични бяха Иван и Андрей.
   
  Те не пропуснаха да споменат липсата на национална детска болница и заявиха, че такава ще струва едва 0,13% от бюджета на държавата, при това еднократно.

  „Българската Коледа” и другите благотворителни инициативи трябва да ги има, но парите за тях трябва да отиват за надграждане, а не за базови нужди, на които държавата не е отговорила, обясниха двамата водеща. Според Иван и Андрей, парите за благотворителност трябва да се дават на талантливи деца или за факултети по българистика в чужди университети.
  Те споменаха и още един продуцентски довод. Спектакълът на „Българската Коледа” е доста скъпа продукция и за него се плащат много пари, които могат да отидат в нуждаещите се, а не във звездите, които участват в концерта, заявиха Иван и Андрей./show.24-chasa.eu

   

  Блиц  Филми онлайн без реклами

  ПОСЛЕДНО

  НЕ ПРОПУСКАЙ