16.8 C
София
сряда, април 17, 2024
ОЩЕ

  ПРОЧЕТИ

  Експерти разкриха как да защитите домовете и градините си от змии

  Времето навън се затопли, а с него изпълзяха… змиите. Много хора имат фобии от тези влечуги и изпитват панически страх от тях. Безспорно срещата със змия не е никак приятна. 
  Влечугите могат да се видят и из градовете, а сякаш там най-често пълзят из градинките и парковете. Но всички знае, че по селата – където много от нас имат къщи, както и по вилите кошмарът с влечугите е огромен.

  Преди време от show.24-chasa.eu споделихме няколко народни поверия, свързани със змиите, както и какво да направите, ако намерите това влечуго в двора си.
  Но сега от show.24-chasa.eu ще се отзовем на помощ на всички и ще издадем как да защитите домовете и градините си от змиите.

  За да защитите имота си от появата на влечуги, е необходимо да поддържате тревите наоколо окосени, своевременно да премахвате боклука, както и изсечените и мъртви дървета. Това твърдят специалистите по влечугите.
  Те подчертаха, че в летните къщи и вили е необходимо периодично да се коси тревата, да се запълват дупки и да се предотвратява натрупването на битови отпадъци, боклук и трупи.

  И преди да решите да убиете някоя змия, изпълзяла в двора ви, то знайте, че те са необходимо звено в хранителните вериги. Да речем усойниците унищожават голям брой гризачи, а самите те служат за храна на редки птици – змияр, бял и черен щъркел, голям креслив орел. 
  Бягайте далече: Ето коя е най-дългата змия в България

  Усойниците живеят в смесени гори с поляни и блата, ловуват на сушата или в застояли водоеми. Близо до човешкото жилище, те често се изкачват в купчини боклук, крият се в дупки и висока трева.

  Змиите живеят и ловуват в близост до водоеми – реки, езера, езера и блата. Обикновено змиите не са агресивни и при среща с човек се опитват да изпълзят от него. Въпреки това експертите предупреждават, че при среща със змия е по-добре да я избягвате и никога да не я провокирате. 
  Когато се разхождате в гората или на места с висока трева, трябва да носите ботуши и да се движите, съзнателно създавайки много шум. Чувайки стъпки, змията може да избяга. 

  Ако сте ухапани от усойница, трябва незабавно да се обадите на тлефон 112 или да светкавично да стигнете до най-близката болница. show.24-chasa.eu

  Харесайте show.24-chasa.eu и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

   

   

  Блиц
  Филми онлайн без реклами

  ПОСЛЕДНО

  НЕ ПРОПУСКАЙ